Újra Kelet Kupa

Fotó Varga Zoltán MxFoto.hu_20130519_GyulaIdén visszatér a Kelet Kupa a motokrossz versenynaptárba. A Kelet Kupát a legtöbb krosszosnak nem kell bemutatni, sokan indultak onnan, és kezdték pályafutásukat a kelet-magyarországi régió közkedvelt versenysorozatában. Idén néhány krosszpálya-tulajdonos és versenyszervező összefogott, hogy újra felélessze a Kelet Kupát, ezzel ismét lehetőséget teremtve a főként hobbiként motorozóknak a versenyzésre.

A Kelet Kupa idén négy – a Senior kategóriának öt – fordulóból áll, melynek különböző adottságú, és más-más motorozási technikát, stílust igénylő pályák adnak otthont. A fordulók a következő helyszíneken és időpontokban lesznek:

április 12. Hódmezővásárhely

július 12. Tápióbicske – kizárólag a Senior kategóriának Kelet-Nyugat Kupa forduló

szeptember 13. Székkutas

szeptember 20. Nyársapát

október 4. Gyula

A kategóriákat – az 50, 65 és 85 – kivételével nem géposztályok szerint határozzuk meg, hanem a motoros tudásszintnek, rutinnak, illetve életkornak megfelelően, így a következő kategóriákba lehet majd nevezni a Kelet Kupa fordulóin:

A kategória, ami az Országos bajnokság I. és II. osztályának felel meg

B kategória, ami az Országos bajnokság III. osztályának felel meg

C kategória – amatőr, hobby szinten motorozók részére, a Tömegsport B kategóriájának felel meg

Senior kategória – 40 éves kor felett

50, 65, 85 köbcentis kategória

A kategóriák open kategóriák, köbcentitől függetlenül.

Nagy indulói létszám esetén a Senior kategórián belül lehetőség lesz tudásszintnek megfelelően külön A és B kategóriát indítani.

A futamidő A, B és Senior kategóriában 15 perc+2 kör, C és az 50, 65, 85 köbcentis kategóriában pedig a Motocross Bajnokság Alapkiírásának megfelelően 10 perc+2 kör lesz. A C kategória futamideje a versenyzők kérése alapján 15 percre módosítható.

A nevezési díjak a következőképpen alakulnak: 50, 65 ccm kategóriában 6.000 Ft, a többi kategóriában pedig 8.000 Ft. A nevezés minden fordulón tartalmaz majd egy ebédet is a versenyzők részére.

A fordulók végén az első három helyezettet díjazzuk. Év végi díjazás is lesz az összesített eredmények alapján, erre az utolsó fordulón kerül sor.

A július 12-i tápióbicskei OB fordulón a Senior kategória futamai nem OB, hanem Kelet-Nyugat Kupa futamok lesznek. A szeptember 20-i nyársapáti Kelet-Nyugat Kupa pedig – kizárólag – a Senior kategóriának OB forduló is lesz. (A tápióbicskei Országos Bajnoki forduló Senior futamait a nyársapáti Kelet Kupán rendezzük meg.) A Senior kategóriának a Kelet Kupa így öt fordulóból fog állni.

A szeptember 20-i nyársapáti verseny egyben Kelet-Nyugat összecsapás is lesz, az ott szerzett eredmények mind a Kelet Kupa, mind pedig a Nyugat Kupa pontozásába beleszámítanak.

A licenc kiváltását a Kelet Kupán indulóknak is ajánljuk, de természetesen nem kötelező. A Kelet Kupa fordulókon nem lesz külön napi licences kategória, de napi licenccel is lehet majd indulni, a tudásszintnek, életkornak megfelelő kategóriában. Napi licencnél a nevezési díj a napi biztosítás miatt máshogy fog alakulni.

A Kelet Kupára ugyanúgy a MAMS szabályzata vonatkozik, és az abban foglaltak az irányadók.

Ezzel a kategória-felosztással célunk, hogy mindenki tudásszintjének megfelelően, biztonságos körülmények között tudja élvezni a verseny nyújtotta izgalmakat. Az adott forduló versenyszervezői az első futam alapján magasabb kategóriába sorolhatnak versenyzőt, ha az eredményei alapján jobbnak bizonyul annál, mint amilyen kategóriában elindult. Ezzel pedig semmi mást nem szeretnénk, mint hogy minden motoros, egyúttal a nézők számára is izgalmas legyen minden egyes futam, csatázásokat, előzéseket, küzdelmeket lássunk, és minden előzés, szép ugrás sikerélmény legyen a motorosoknak, és őszinte szenvedéllyel élvezzék a futam minden percét, onnantól, hogy lecsapódik a rajtrács egészen a kockás zászlóig.

Bízunk benne, hogy idén sikeresen felélesztjük a Kelet Kupa hagyományát, megtöltjük a rajtgépeket, és a profi versenyzők mellett az amatőr motorosokból is újra egy szuper csapat és baráti motoros társaság áll össze, akik hétvégenként remek hangulatú versenyeken nagy lelkesedéssel hódolnak majd kedvenc sportjuknak és hobbijuknak.

Bármilyen kérdéssel kapcsolatban nyugodtan keressétek elsősorban a helyileg hozzátok legközelebb lévő illetékes szervezőt:

Hódmezővásárhely, Nagyné Czuczi Rita

Székkutas, Zanócz Roland

Nyársapát, Tarsoly Zsolt

Gyula, Gyepes Mihály

Nagyon sok szeretettel várunk Mindenkit a Kelet Kupán a régi motoros szenvedéllyel!

A szervezők

  (Fotó: Varga Zoltán, MxFoto)

 

One thought on “Újra Kelet Kupa

 • 2015. március 27. péntek at 20:27
  Permalink

  Nagyszerű lehetőség,és fejlődés és előrelépés az amatőrök,hobbisták,kezdőknek is mint jó magam!!
  Támogatom teljes mértékben!!
  Reméljük sikeres lesz ez a “visszatérés” úgymond!
  Teli rajtgépeket!
  Üdv, Kornél!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>